Fogágybetegség (parodontitis)

Hogyan ismerjük fel a fogágybetegséget?

A fogágybetegség az ínygyulladásnak egy súlyos formája, amelyre jellemző az íny vérzése, a rossz lehelet, valamint az íny visszahúzódása a fogakról, ami miatt azok meglazulhatnak és végül ki is eshetnek. Ha a betegség még jobban előrehalad, akkor fokozatosan károsodnak a fog körüli szövetek, például a kötőszövet, a fogcement vagy akár a csont. Ebben a fázisban már nem igazán lehet helyrehozni a károsodást, mert a fogat az állkapocsban tartó összes szövet sérült.

A fogágybetegség okai

Fogágybetegség akkor szokott kialakulni, ha az ínygyulladás (gingvitis) tüneteit hosszú időn keresztül figyelmen kívül hagyják. A gyulladást azok a toxinok idézik elő, amelyeket a fog felületén található lepedékben a baktériumok termelnek. A toxinok miatt az íny visszahúzódik a fogakról és parodontális tasakok alakulnak ki. A parodontális tasakok az előrehaladott fogágybetegségben jellemzőek, az idő során egyre nagyobbak lesznek, ami a fog elvesztéséhez is vezethet.

A fogágybetegség kezelése

A fogágybetegség kezelésének része a megfelelő szájhigiénia, a rendszeres, professzionális fogtisztítás és elengedhetetlen a fogorvosi vizsgálat is, ahol meghatározzák a megfelelő kezelést. Az ajánlott szájhigiénia része a napi rendszerességű fogmosás és fogselymezés. Bizonyos esetekben a fogorvos antibiotikumot vagy fogorvosi beavatkozást fog javasolni.

A Gengigel termékek csillapítják az ínygyulladást, ezért a fogorvosi beavatkozások után ajánljuk a Gengigel First Aid-et, mert enyhíti a fájdalmat, csökkenti az ínyvérzést és a duzzanatot.  A Gengigel optimális használata érdekében ajánljuk, hogy konzultáljon a fogorvosával.

Gengigel termékek

Tekintse meg a széles termékkínálatot, és válassza ki az Önnek megfelelő Gengigelt.

Lenyelve sem ártalmas

Lenyelve
sem ártalmas

Vegán termék

Vegán
termék

Cukormentes

Cukormentes

Laktózmentes

Laktózmentes

Gluténmentes

Gluténmentes

GMO-mentes

GMO-mentes

Felhasználói vélemények

A mosoly nem kerül semmibe, de csodákat tehet – velünk és a környezetünkkel is. Legyen felszabadult a mosolyunk!
Izdelki GengigelIzdelki Gengigel

Kapható gyógyszertárakban és szaküzletekben.

Gengigel
close