Szájhigiénia a tökéletes csókért

 Gengigel szerkesztőség

Gengigel szerkesztőség

A szájápolás fontosságára fel kell hívni a figyelmet, ezért kerül sor márciusban a Szájápolás Világnapjára.

Nagyon fontos odafigyelni a szájüreg és a fogak egészségére, mert ez befolyásolja az általános jóllétünket és az életminőségünket. A szájüreg állapota befolyásolja az általános egészségi állapotunkat, így a napi rendszerességű szájápolás és a megelőző jellegű fogorvosi ellenőrzés mindenképpen ajánlott. A megfelelő szájhigiéniának köszönhető kellemes lehelet is hozzájárulhat ahhoz, hogy még jobb legyen a szerelem legtermészetesebb és legszebb kifejezési módja, a csók.

Csak egy csók és más semmi

A csóknak számtalan formája és jelentése lehet. Egy csókkal kifejezhetjük a szerelmünket, puszival üdvözölhetjük barátainkat vagy családtagjainkat, de akár egy gyerek kezén lévő sebet is gyógyíthatjuk vele. Az orangutánokhoz és a törpecsimpánzokhoz hasonlóan minket is megkülönböztet a többi emlőstől, hogy csókkal is ki tudjuk fejezni az érzéseinket. A csók régóta jelen van az életünkben és a kultúránkban, és tudjuk, hogy a legjobb eredményhez lényeges a megfelelő szájhigiénia. Az ajkaink és a leheletünk is sok információt elárulhat rólunk.

Ünnepelje velünk a Gengigel hónapját, és vegyen részt nemzetközi fotópályázatunkon!

Egy csóknak számtalan jelentése lehet, de egyszerre csak egy - a szerelem. Ossza meg velünk ön is szerelmét és küldjön egy csókot. Töltsön fel egy csókos képet a fotópályázat honlapjára és versenyezzen a kiemelkedő díjak egyikéért:

  • 1x Professzionális fogkő eltávolítás
  • 24x Gengigel termék készlet

* A nyereményjáték angol nyelven zajlik.

A csók javítja a szájhigiéniát és a jóllétet

Most persze arról a fajta csókról van szó, amikor az ajkaink a partnerünk ajkaival összeérnek. Ilyen esetben átadunk egymásnak egy kis mennyiségű nyálat, azzal együtt pedig a szájüregben lévő mikroorganizmusokat is. Amennyiben a partnerünkkel mindketten egészséges szájhigiéniával rendelkezünk, ennek számos előnye is lehet, így például a baktériumok szaporodásának lassítása, a káros savak semlegesítése, továbbá a fog károsodásának megelőzése. A csókolózás kalóriát éget, fokozza az endorfin termelődését, szépíti a bőrt, és persze közelebb hozza egymáshoz a két embert.

Szájhigiénia a legjobb csókért

A megfelelő szájhigiénia mindig lényeges, akár a gyerekünknek adunk jóéjtpuszit, akár a partnerünket köszöntjük reggel egy csókkal. A fogmosáson, fogselymezésen és a szájvíz használatán kívül érdemes mindig magunknál tartani rágógumit is, amellyel gyorsan megszüntethetjük a kellemetlen leheletet. Igyunk megfelelő mennyiségű folyadékot, mert az fokozza a nyáltermelést, és nedvesen tartja a szánkat és az ajkainkat. A puha, finom ajkak érdekében ajánlatos szájbalzsam használata is.

Izdelki GengigelIzdelki Gengigel

Kapható gyógyszertárakban és szaküzletekben.

Gengigel
close